Народният представител от "Демократична България" и бивш министър на електронното управление Божидар Божанов написа в профила си в социалната мрежа Facebook, че от становище на печатницата на БНБ, изпратено до Комисията по електронно управление и информационни технологии в 48-ото Народно събрание, става ясно, че сроковете и наличната техника биха направили невъзможно изпълнението на приетия Изборен кодекс.

"Сроковете за производство на хартия са поне 4 месеца, а печатницата няма необходимото оборудване.На практика това значи, че ако бъде преодоляно ветото, може да няма машинно гласуване. Предупреждавахме за това на комисия и в зала, казах го и днес с оглед на становището", пише Божанов.

Според Божанов становището идва благодарение на това, че в комисията по електронно управление с председател Калина Константинова са провели реално обществено обсъждане и са свършили работата на водещата комисия.

Ако ГЕРБ, БСП и ДПС искат да премахнат машините, нека го кажат, а да не се крият зад благовидни твърдения за право на избор, което всъщност отнемат", посочва още той.