"Всяка една дума, която съм казал в записа, пуснат от Василев, мога да я кажа и съм я казвал публично. А аз казах на това заседание, че ако вкараме България в Шенген и еврозоната, реформираме съдебната система, съм готов да платя всяка цена и няма твърде висока цена за такъв успех.“. Това коментира Явор Божанков, депутат от ПГ на ПП-ДБ, пред bTV.

Той заяви относно петчасовия запис, че няма нищо "скандално в това да въведеш европейска практика за отнемане на имунитета и няма нищо скандално в това, че едни хора разговарят по Zoom онлайн и нищо конспиративно в цялата работа.“

Божанков коментира втория мандат.

Единственият начин България да продължи по европейския си път е да направим правителство с втория мандат. Единствената подкрепа, която можем да намерим за този мандат, дали ни харесва, или не, е на ГЕРБ. Тя не може да е на БСП, защото те казват че Русия е приятелска държава, не може да е на "Възраждане“, които искат да ни извадят от Европейския съюз. Не може да е на ДПС, не може да е на списъка "Магнитски“, но ако не вземем това решение, оставаме в България в ръцете на президент, който казва: Русия ще спечели тази война“, каза той.