Нахлу студен въздух, който ще се задържи над района на Балканския полуостров, но постепенно ще започне леко затопляне. Това каза в предаването "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ дежурният синоптик Боряна Маркова. През следващите дни през деня температурите ще се повишат с около 2 градуса, но през нощта ще остават под нулата. Очакват се температури до минус 13 градуса. 

Синоптикът поясни, че кодовете са свързани с краткосрочната прогноза и тя трябва да се следи ежедневно. Например, за утре пак ще има код за ниски температури през нощта. Затова се обръща внимание на гражданите, че температурите ще са от минус 8 до минус 13 градуса през нощта, поради което трябва да внимават. 

Обилни снеговалежи в следващите 7 дни не се очакват. В неделния ден, на отделни места може да има слаби превалявани от сняг и тогава се очаква и леко усилване на вятъра. В следващите 7 дни налягането ще се повишава, повече слънчеви часове се очакват през деня, както и леко затопляне.

Шофьорите да внимават заради намалената видимост и мъгла по пътищата, особено в низините и долините.

"До 22 март сме си в зимния период и не трябва да пренебрегваме времето, дори да има затопляне. След всяко такова, идва застудяване, затова трябва да сме подготвени. Винаги са възможни снеговалежи, дъждове и всички опасни явления, които съпътстват зимния период", каза още Боряна Маркова.