Никога не коментирам слухове или писания. Най-вероятно това е вътрешно контролирано изпускане на имена. Пред нас това нещо не е представяно.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента публикациите в някои медии относно спряганите имена в проектокабинета на ПП-ДБ, предаде репротер на "Фокус".

"Виждаме един неправилен подход. Вчера в Министерството на финансите разбрахме всъщност колко е тежко финансовото състояние на държавата и опитите да се върне бюджета на служебното правителство считам, че не е правилно, а е дори подло, освен това и безотговорно. И тогава президентът с пълно право може да ни нарече всички имена от шарлатани до безотговорници - какво иска да каже, все ще е правилно", подчерта Борисов.

По думите му, бюджетът е основата на политиките на каквото и да е правителство с каквито и да е личности. Отговорност включително и на партиите, които не са в преговорите, но които дружно в предишните парламенти щедро раздаваха пари, намаляваха данъци, трябва да си понесем отговорност точно тук в парламента, а не да се върне бюджета на финансовото министерство и да искаме те да ни го представят с 3% дефицит.

"Това е опит Асен Василев да се скрие от провала на финансовата си политика. Затова ние също имаме вина. Ние също сме дигнали ръка и сме гласували за много от глупостите, направени в предишните парламенти. Това го е направило и БСП, и ДПС, и ИТН, и "Възраждане", каза още Борисов.

"До края на деня се очаква да има обща програма и като се наложи върху бюджета, тя ще даде какви разходи или приходи да бъдат заложени", допълни лидерът на ГЕРБ.