"Министър Хинков си е на ПП-ДБ", отговори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти на въпрос дали иска оставката на здравния министър Христо Хинков", предаде репортер на "Фокус"

"Това, което е правилно според мен и ще се направи - в Здравна комисия, да бъде извикан шефът на "Пирогов" и пред всички партии да отговори. Така действа една правова държава", каза още Борисов. 

Относно данъчните закони и това дали ГЕРБ-СДС ще ги подкрепят, той коментира следното: "Вчера Асен Василев дойде заедно с председателя на финансовата комисия. Направи изявление пред вас. Направихме корекциите, които искахме. Днес гласуваме данъчните закони. Това, което му обещах, е 15% увеличение по европейската директива да го подкрепим, въреки съпротивата на част от нашите депутати", заяви Борисов. 

Запитан защо вчера Асен Василев не е говорил пред медиите с представител на ГЕРБ до него, той отговори така: "Ние като говорим с Асен Василев, не е нужно да ходят представители да го узаконяват или нотариус на нашите разговори и срещи, имаме поети ангажименти", допълни Борисов. 

"ГЕРБ не разговаряли с ПП-ДБ за столичния общински съвет. Те си играят с другите партии", каза още той.