Некоалиция не се прави. Или ще се прави сериозно управление с експерти, които да вършат работа и всички въпроси, които трябва да бъдат решени в държавата, да са описани, а не да се въртят само хората и да се работи в частни интереси, които Делян Добрев вчера ясно посочи кои са. Това каза пред журналисти в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, в отговор на въпрос ще работят ли отново с ПП-ДБ и след изборите, предаде репортер на "Фокус".

"Нашата кампания е изключително позитивна. И всичко това нямаше да се случи, ако те не провокираха, че видите ли ГЕРБ пази президента. Това им бяха приказките. Президентът е подписал договора за "Боташ", ПП-тата са го крили 10 месеца и накрая пак викат Бойко и ГЕРБ са виновни. Стига! Отговорите на тези въпроси са видими".

Борисов припомни всички видове комбинации, които е предложил на ПП-ДБ за ротацията, които не са били приети от тях.

"Накрая се отказах от всичко, само за да има плавен преход и правителство, да не се чупи държавата.

Конституцията е нашето отроче, ние го пръкнахме, да. Но ми омръзна ние да носим отговорност за всичко и не искаме това", посочи той.

И добави: 

"Много работа свършихме заедно с колегите от ПП-ДБ и с ДПС, опозицията се бият срещу управляващите и сега се оказахме управляващите".

Борисов не знае какво ще се случи след изборите и не мисли че има някой, който може да отговори на този въпрос. Но все пак отново каза:

"Ще го мислим, свършихме много добра работа, направихме всичко възможно да имаме стабилност в България".

По думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в момента политическата класа у нас е вгледана в омразата си. Комисиите, които се правят са израз на омраза. Но никой няма дивиденти, всички губят от това, което се случва, ще загубят и хората.  

"Обичай врага си, е казал господ. Тази омраза ще доведе България до още повече беди. 

Ние от две години правим избори с изключително враждебни вътрешни министри - и Рашков, и Демерджиев, по-тежко от това не ни е било никога, и сега ще оцелеем. Всичко от тях - и министър на електронното правителство и вътрешен министър, без нито един човек от ГЕРБ", посочи още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира от Пловдив и енергийната политика по времето на кабинета "Денков".

"Оказа се, че тези 10 месеца никаква диверсификация не са правили. 

За обсъждания договор с турската компания "Боташ“ той каза:

"Към днешна дата договорът е неизгоден, но когато дойде забраната за руски газ в Европа, тогава той ще стане изгоден.

Когато става въпрос за стратегически за времето неща, би трябвало политическата класа да бъде по-отговорна".

"Не искам да коментирам тази тема, тя не е моя", заяви Борисов, отговаряйки на журналистически въпрос, свързан с предложението на служебния премиер Димитър Главчев той да поеме и Министерството на външните работи.

"Питайте ме само каквото зависи от мен", добави той.