Българският народ каза, че нито една партия не може да се справи сама. Това бе казано вече няколко пъти. Всеки лидер, който не отчете това, не може да отговори на вашите въпроси. Всяка червена линия е гледане назад. Хората казаха - ГЕРБ сами не. За мен най-силното, най-стабилното, е въпрос дали колегите ще преодолеят, а не какво ще кажат избирателите. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на консултациите при президента Румен Радев, предаде репортер на "Фокус"

По думите му винаги може да се намери и друг план, но той нито ще е стабилен, нито ще е дългосрочен.

"Ние сме отговорни, когато се опре до бюджета, ще търсим друг начин. Няма да оставим държавата без бюджет юни месец. Ние сме търпеливи. Ако България е над всичко, има шанс да направим нещо стабилно. С ваша помощ, разбира се, то може да се случи", допълни той. 

Десислава Атанасова каза, че днес са взели решение за съставяне на правилника на НС.

"Сроковете са до вторник другата седмица. До края на другата седмица имаме намерение да изберем съставите на комисиите. В този смисъл те ще започнат работа или в края на другата седмица, или от първи май. Приоритети са законите, които записахме с ПП като важни. Приоритетно ще разгледаме законите, внесени от МС, които касаят Еврозоната, ПВУ, Шенген, както и Закона за реформа на съдебната система. Бих искала да кажа, че МС има няколко ангажимента по отношение на законодателството с еврозоната и Шенген. Надявам се, че МС в спешен порядък ще гласува тези закони, както и все още не са внесени закони, които бяха обсъждани и разглеждани", допълни Атанасова. 

Радев гарантира, че всички закони ще бъдат внесени.