За мен беше чест на Светли Четвъртък да посрещна в централата на ГЕРБ новоизбраното ръководство на Българския екзархийски църковен вакъф, което е на официално посещение в София. Това написа в личната си Facebook страница лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

По време на срещата поздравих за избирането им председателя на Българските православни църковни вакъфи в Истанбул и Одрин Димитри Йотев, предстоятеля на Българската православна общност в Истанбул Негово Почитаемо Високопреподобие Харалампий (Ничев) и членовете на Управителния съвет на вакъфа Йоанка Шонева и Вера Лязе. По време на разговора за мен беше удоволствие да си спомним заедно за съвместната ни работа по възстановяването на православните храмове на българите в Република Турция, сред които Желязната църква в Истанбул, Метоха, сградата на Българската екзархия и храма "Св. Йоан Рилски", както и църквите в Одрин - "Св. Вмчк. Георгий Победоносец" и "Св. Св.Константин и Елена", написа още Борисов. 

Той подчерта, че българските власти са успели да завършат работата по всички тези проекти благодарение и на междуправителствените споразумения, които са подписали с неговия голям приятел президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

"В края на срещата приех от отец Харалампий с голяма благодарност дарове, изпратени с благословение лично от Негово Всесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей I", допълни Борисов.