Актуалната политическа ситуация в България и перспективите пред страната ни в навечерието на предсрочните парламентарни избори бяха сред основните теми на срещата ми с посланика на Румъния у нас Н. Пр. Бръндуша Предеску. Европейското развитие на страните ни е силно свързано още от приемането ни в ЕС, написа той Това написа в личната си Facebook страница лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

И допълни: "Ето защо успешното ни партньорство е от изключителна важност за всяка следваща стъпка към по-задълбочена интеграция в ЕС като например Шенген и Еврозоната.

"По време на срещата подчертах, че България и Румъния са и съседни дунавски държави, което е допълнителен импулс за двустранните ни отношения в посока развитие на свързаността чрез инфраструктурни проекти и съвместни икономически инициативи. Като партньори и в НАТО можем да работим заедно и в посока модернизация на отбранителните способности на двете страни. Заедно с посланик Предеску категорично препотвърдихме позициите на България и Румъния, с които строго осъждаме нападението на Русия над Украйна и изразихме солидарност с украинския народ", написа още Борисов.