Започваме консултациите с другите партии от днес. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус"

"Без редовно правителство още юни месец държавата ще изпадне в колапс", допълни той.

По думите му да правиш правителство сам е нещо нечувано.

"Още по-нечувано е с 64 да правиш правителство. Те взривяват единствената добра ситуация за държавата с цел отиване на местни избори. Нищо друго освен това не ги интересува. Коалиция няма да правим, ще приложим същата тяхна коварна хватка", допълни Борисов.

В такова Народно събрание ние не можем да изберем и комисиите сега, няма ясно мнозинство. Разговорите с другите партии ще кажат какво ще е мнозинството. От днес започваме консултации. Всички виждат зловещото състояние на държавата - продънения финансов резерв, продънените финанси, огромния дълг, който трябва да се тегли. Без редовно правителство държавата още юни месец ще изпадне в колапс. Те продължават да си играят на правителство на малцинството с 64 депутати", добави Борисов. 

"Толкова се е втвърдила партията, че Делян Добрев е готов да ме измести веднага, ако предложа днес конгрес за гласуване", каза лидерът на ГЕРБ.

"Чухме ги ясно. Ние имаме избиратели, имаме симпатизанти, имаме програма, ние сме победили и изведнъж някакво нахално самочувствие просто няма да търпим", заяви Борисов.