В момента България няма посока. Затова всичко се случва в Гърция, Турция, Сърбия, Унгария, Румъния. В България нищо, ние няма какво да предложим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас по време на откриването на предизборната кампания на партията в града. На събитието присъстваха още Росен Желязков, Мария Габриел, Жечо Станков и други. 

"Ще се заема да се оправям с тази държава и ще дам ГЕРБ да се занимава, когато ГЕРБ стигне нивото на външен дълг като проценти на избирателите", заяви Борисов.

Той разкритикува и политиката по отношение на парите за общините. По думите му тепърва щели да се "берат горчиви плодове". 

Борисов коментира отново темата за неслучилата се ротация: "Анализът ми, Мария, показва следното, тези хора, през различни схеми, през последните 3 години са се облагодетелствали много. Видяха, че губят много. Те си направиха сметката, че ако изкарат с премиер Мария Габриел ще стигнат дъното". 

"Някой трябва да дойде и извади държавата... - предишният път беше година, сега по-тежко, да кажем, година и половина, две. Само че след две години управление на ГЕРБ, ГЕРБ ще падне. Тогава, усвоили огромните доходи, които са направили, отново ще са на политическата сцена", каза още Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ каза, че в последните две години нямало чуждестранни инвестиции в страната и даде пример с други европейски държави.