Ще подкрепим Гвоздейков да оглави изборния щаб. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус".

"В щаба за изборите мисля, че всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да го оглави, за да могат да се проведат едни честни и демократични избори", заяви Борисов. 

Попитан защо точно Гвоздейков да оглави щаба, той обясни, че транспортният министър е честен човек и може да свърши работата. 

Борисов не коментира социологическите проучвания, показващи евентуалните резултатите от предсрочни парламентарни избори. Той обаче предупреди "ще си платим всички българи тези три години. С огромните заеми и дългове, които сме наследили - над 20 млрд. лева". 

Той отговори и на въпрос, поставен му по-рано през седмицата, кой евентуално е правел чадър над контрабандата в Агенция "Митници": "От опита си на главен секретар ще кажа, че обменът идва при главния секретар и се разпределя по службите, които работят, и се уведомява прокуратурата. Тези сигнали отиват на най-висшето професионално място".