Президентът Радев трябва незабавно да смени вътрешния министър Демерджиев. Това заяви Бойко Борисов на извънреден брифинг пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Вътрешният министър, както неговия предшественик, обикаля и се занимава с нещата, които не са му работа. А в същото време - нулево справяне по границата, полицейска кръв по улиците, катастрофи с полицаи, пияни полицаи и дрогирани полицаи. В двете крайности герои с чадъри над тях. Как може да няма оставки в МВР, това е поредният случай. Навсякъде е пълно с мигранти, отбеляза лидерът на ГЕРБ. Нахалство е да не депозира оставка", изтъкна той.

По думите му от турска страна са подавани сигнали, че трафикантите стават "все по-нагли".

Борисов коментира и резултатите от разговорите с "Продължаваме промяната" - Срещата е показвала ново ниво на комуникация. Той е категоричен, че няма значение с чий мандат ще се състави правителство, но е важно да не се ходи на избори.

"Народът ни каза, че не можем да правим сами правителство. Още по-лошо се отнесе към ПП и ДБ. Казаха ни - "съберете се и намерете вариант заедно да се работи". Затова не гледайте какво и с кой мандат. Никакво его относно мандатите - дали е с първи, втори или трети. Ако така се нормализират отношенията между политическите партии, ще се стигне до правителство по политики, където няма да има никакво значение фигурата на премиера и министъра, защото ще се върне истинската парламентарна демокрация и НС през тези свои форми ще контролира правителството. То ще е с кратък мандат - до лятото или до местните и европейските избори, но ако работи добре, съм убеден, че никой няма да пита защо мандата се е удължил", отбеляза лидерът на ГЕРБ.