"Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Президентът Румен Радев е отговорен човек и на него може да се разчита да не влизаме в колизия", заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус".

Той повдигна въпроса за това, че кабинетът в оставка по думите му "раздавал" партийни централи и "прехвърлял" милиони от министерство в министерство. Той подчерта, че в Агенция "Митници" се правели назначения на ръководно ниво.

"Аз мисля, че ще ме попитате как в последния ден на кабинета се раздават централи, няколко милиарда се разхвърлят от едно в друго министерство, правят се назначения в митниците и то на водещи митници. Вие ме питате какво ще стане след два месеца и половина. Има хора, които са мислили - доверил съм се на Христо Иванов, все пак господин Славов е доктор по конституционни право", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не отхвърли хипотезата, при която парламентът излиза в отпуск, за да могат партиите да проведат своята предизборна кампания, въпреки че според последните конституционни промени мандатът на Народното събрание е непрекъсваем до свикването на новия парламент.