Превъоръжаването на българската армия е основен приоритет на ГЕРБ. Инвестициите в съвременни отбранителни способности следва да доведат и до инвестиции в българската икономика и създаване на нови високоплатени работни места. Това написа в личната си Facebook страница лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, че е заявил днес по време на среща с представители на Локхийд Мартин, които са на посещение в България.

"Припомних, че веднага след като Руската федерация неоправдано нападна Украйна, от ГЕРБ заявихме ясната си позиция в подкрепа на Украйна и нейния народ, в контраст с колебливата политика на правителството на Кирил Петков.

За съжаление последната година бе втората подред изгубена за модернизацията на въоръжените сили. Единственият реализиран проект е за придобиване на вторите осем изтребителя Ф-16 за България, внесен от служебното правителство и приет благодарение на ГЕРБ. Ето защо с представителите на Локхийд Мартин обсъдихме възможностите за различни бъдещи проекти в подкрепа на боеспособността на българската армия", допълни Борисов.

По думите му тяхната цел е след 2 април в България да има силно евроатлантическо правителство, водено от ГЕРБ, което да реализира мащабна модернизационна програма.