Помните ли тези живи връзки от имота на Цветанов с колко струва, как струва, експерти, аз ги помня. Грешно тогава освободих Цветанов, ако знаех, че вие по този начин ще неглижирате подобни проблеми – защо щях да си причинявам това на партията, дет се вика "дясната ръка“ да освободя“. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод скандала около имота на "Чаталджа", предаде репортер на "Фокус"

По повод конституционните съдии, той поздрави и тримата кандидати. Борисов отговори и на Нинова за критиките ѝ вътре в зала. 

"Искам да напомня, че партия ГЕРБ беше създадена да извади БСП от властта. Досега българския народ на 20 избора го потвърждавал. За кой модел говори госпожа Нинова. Нима ни е победила на избори, за да има право да дава оценки за паралелна държава“, каза Борисов в отговор на Нинова, която бе критична към кандидатите за конституционните съдии.

Попитан дали президента Радев може да бойкотира клетвата на Атанасова и Белазелков, той каза, че се надява това да не се случи, защото "имало разделение на властите и никой не оспорвал неговите“.