"Тези дни проявяваме и търпение, и внимание, и диалогичност. Ние от "Възраждане" страх нямамем, защото имаме ясно формулирани различия и посоки, по които можем да работим заедно - мощна армия, производство и т.н. Други имат проблем". Това каза пред журналисти Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус"

"Има парламентарна практика първият да получава председателя. Всеки, който иска нещо различно - може би това е нова мода, затова днес ще го обсъждаме", каза той.

"Има смисъл да се редуваме, беше даден за пример ЕП. Там се редуват на 2 години и половина. По същия начин се редуват и в Комисията", отбеляза Борисов.

Но уточни, че не е удачен примерът на ЕП за нас. "Нищо не е договорено, докато всичко не е договорено. С една дума, дали изобщо ще има правителство. Всички казват, че трябва да има кабинет, но всички казаха бюджет и редовно правителство, защото се страхуват от това, което излезе вчера от Международния валутен фонд. Те казаха, че БВП на България е между 0-1%. Това означава, че след като световна банка и ЕК излизат и ти дават такъв растеж, трябва да си страхотен финансов магьосник, коментира Борисов.