Ние нямаме още готово законодателство, което да покаже каква ни е визията за тези служби. Когато имаме, ще пристъпим към тях. Нищо не налага така спешно да се говори в момента. Това заяви Бойко Борисов в кулоарите на парламента по повод отказа на ГЕРБ-СДС да подкрепи сливането на службите, предаде репортер на "Фокус“.

"Държа много на генерал Атанасов. Той знае това.Няма нищо, което да противоречи на говореното. Сега, по време на война, когато текат маса операции по службите, заедно с нашите партньори, едно преструктуриране, сливане, под половин година не минава“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че не е против сливането на ДАР и "Военно разузнаване“, но по думите му това трябва да се случи в момент, когато обстановката е спокойна. Сега според него разговорът за преструктурирането на тези звена, пречи и на работата на служителите.

"Службите са като ветропоказатели, съставът спира да работи и започва да се ослушва какво ще се случи. Виждате дронове, какви ли не проблеми. Те трябва да работят активно до времето, в което не сложим на масата предложенията", каза той.

Той обаче бе категоричен, че ГЕРБ-СДС ще подкрепи евентуална кандидатура на Атанасов за шеф на някоя от службите за сигурност

"Ако господин Атанасов каже днес, че е готов да оглави, която и да е служба, с две ръце го подкрепяме в парламента“.