"Този хаос и рекет, който се налага върху българите, трябва да престане". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Ниската избирателна активност ще се преодолее, когато политиците започнат да се интересуват от хората. Призовавам колегите от останалите партии да се вслушат в разума", заяви той. 

Според лидера на ГЕРБ ниската избирателна активност се дължи на липсата на вяра от страна на гражданите към политиците. И добави, че следващите месеци основна тема ще бъде войната в Украйна, но някои политици избягвали да говорят по нея.

Борисов добави, че основните приоритети на партията са свързани с това държавата да утвърди своята евроатлантическа позиция и да се насочи към влизане в еврозоната. "България трябва да бъде ясна и категорична за мястото, на което се намира – в ЕС и НАТО. За мен е важно държавата да държи евроатлантическия курс. Така ще ни уважават повече, дори и руснаците", каза още Борисов.

Той определи като топ приоритет влизането на страната ни в еврозоната. Това ще ни осигури място сред "белите държави", смята лидерът на ГЕРБ.

Той каза, че отдавна е надживял егото си. "Мога да обещая, че реваншизъм няма да има. Аз съм най-добронамереният човек към всички партии, най-добрият и разумен политик, с най-богат опит".