Радев откъде знае как се строят магистрали, като никога не са строили други, освен нас? Магистралите, които сме построили - вие на светло карате и продължавате да карате. В последните 3 години по нищо не карате, нито на светло, нито на тъмно. Това каза от Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус".



По-рано през деня Румен Радев заяви, че както са строили магистралите, така ще изградят и 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй" – на тъмно.

"Парламентът е взел решение за 7 и 8-ми реактор, приветствам това. Сумата 500 милиона е малка, трябва да е милиард и половина, и да се започне изграждането на тази мощност. Да се изгради компания, която да обслужва целия този процес, той е в БЕХ, на светло, милиарден проект, избран от правителството, така че всички да му се радваме, защото това продължава да държи българите на ядрената карта на Европа", каза той.

Борисов бе категоричен, че ако ГЕРБ не спечели на изборите - АМ "Хемус" няма да се строи. "Както и не се строи през последните 3 години, така че по тази тема нямаме питане", допълни той.

По повод извънредното заседание в петък Борисов каза следното:

"Аз не виждам никакъв проблем закон, който сме гласували заедно с колегите от ПП, ДБ и ДПС - да бъде отхвърлен, да бъде отхвърлено ветото, защото този закон е важен за ПВУ. Кое е лошото да има заседание?". 

Бойко Борисов бе категоричен, че горивата за българите трябва да бъдат по-евтини.

"Ние заради това сме издействали тази дерогация. Много къса памет имат българите. Не помните ли, че карахте по 4 лева и Асен Василев обвиняваше Младежкия ГЕРБ, че са вдигнали цените", допълни той. 

Той уточни, че това им е работата - да свикват заседания.

"Какво по-различно ще се изговори в петък?", попита Борисов.