Има нарушения на законодателството. Аз си спомням, че нашия парламент прие решение за Маришкия басейн. Кой си позволи да наруши решение на парламента? Този, който нарушава този закон е Асен Василев. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той се позова на изводите на доклада на временната парламентарна комисия, която проверяваше скандалния меморандум за 1 млрд. долара с компаниите Gemcorp и IP3 Corporation за партньорство в енергетиката, който бе подписан от предишното правителство и с участието на министър-председателя тогава Кирил Петков. Петков е подписал меморандума с Gemcorp бързо и без да се направени предварителни проверки от ДАНС. А агенцията е открила опасни взаимовръзки в една от участващите в консорциума компании.

"Те искат да се скрият зад акад. Денков като министри. Те на 6-тия
месец не могат да излязат с физиономиите си и да кажат "ние искаме да поемем отговорността". Кирил Петков само ги е парафирал, Асен Василев е договарял всичко", каза още Борисов. 

Щетите от гръцката криза бяха 4%, щетите от Ковид бяха около 4%, щетите от Кирил Петков и Асен Василев само за въглищните централи са 4%. Шест месеца управление на "Промяната" ни струват колкото няколко кризи, завърши Борисов.