Тези дни се наслушахме на червени линии и заклинания. Правителство може да се случи само с първия мандат. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултациите при президента, предаде репортер на "Фокус".

"С цяло уважение към колегите от ИТН и всички останали, но нашите избиратели, когато са ни наредили с 11% пред всички останали - не са искали да получават пак Денков или който и да било друг. Чух някои от колегите от БСП и ИТН вчера, при тази избирателна система, при която бяха взети депутати от ГЕРБ и ги прехвърли към по-малките партии ни постави в невъзможност да направим такова стабилно правителство. Носим си отговорността и ще предложим правителство, то ще бъде на малцинството", каза още Борисов.

"Изборите свършиха. Никой не го интересува стабилността на България. Отчетохте ли, че България е донор на ЕС. Тази 3-годишна политика да не усвояваме средства по Плана за възстановяване и устойчивост. Има ли значение, когато милиардите стоят в Брюксел и безвъзвратно са загубени", допълни лидерът на ГЕРБ.