"Инстинктът ми сочи, че ще има правителство, защото на народа му додея, партиите вече нямат ресурси и сили. Ако този път президентът Радев извърви бързо мандатите, ние ще имаме още избори", заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов пред bTV

"Не може да продължава така държавата. Трябва да се намери решение да се излезе от този тупик. Хубавото е, че всички партии полагат огромни усилия да получат възможно най-добър резултат, което означава, че голяма част от българите ще излязат да гласуват. Ние сме длъжни да уважим избора на българите и да се явим на преговорите за съставяне на правителство с добри резултати", добави Борисов.

Той коментира и това, дали би станал премиер. "Аз съм готов на всякакви компромиси. Ако си победител на лидер на партия и да не станеш премиер е компромис. Още повече на фона на всички останали мисля, че съм най-опитният човек, с най-доказани резултати. Трябва да се намери компромис от всички и межди първите две партии да се направи възможно най-доброто правителство, ако не може да се намери решение с останалите", добави Борисов. 

Според него, когато се прави широка коалиция е най-стабилно и най-добре да управляват първите две партии. "Ако не може да се направи трябва да стане както беше предишното правителство - ПП, социалистите, Слави Трифонов. То трае ден до пладне", каза той.

Той коментира и това дали ще стане депутат. "Ще стоя там, докато не направим правителство", добави Борисов.