Ако Денков имаше малко повече самокритика, щеше да признае, че успехите, които иска да си припише, са направени повече от тях. Той стана премиер, защото имаше отговорната ГЕРБ, сега има безотговорна "Продължаваме промяната", която иска да хвърли държавата в хаос, ", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус".

По думите му много внимателно е слушал изказванията на партиите и вижда доста противоречия. "Едните като Николай Денков казват, че първата политическа сила трябва да носи цялата отговорност. По-малките партии казват, че всички сме равни. От това, което чух, никой не си е извел поуки", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той е категоричен, че е по-добре ужасен край, но не и безпринципни неща и обяви за единствено нормално правителство такова на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ.

"Не съм оптимист от това, което виждам. Няма да направим крачка назад за Рая Назарян.  Само с ДПС и без широк формат не можем да направим коалиция. С ДПС при ротацията преговаряше Кирил Петков, той ни се обади, че Пеевски е съгласен", каза още Борисов.

"ГЕРБ има 68 депутати - 3 пъти повече от 22-мата на ПП-ДБ", подчерта Борисов и допълни: "С цялата Корупция от последните месеци, те искат да се изживяват като ментора на обществото. Те нямат чувството, че са сгрешили, а се считат за жертви. Върнете на ГЕРБ с отговорност към държавата".