ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ започват разговори по секторни политики. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус". 



"В днешния ден нашата парламентарна група започва по сектори разговори по програмата с ПП-ДБ, за да видим колко е реалистична, дали е надценена, дали е финансирана. Ясно е, че тези 50 млрд. за инфраструктура "Юг-Север“ ги няма. С една дума, както видяхте и сега, господин Карадйъ казва "Не говорите ли", каза Борисов.

Той е категоричен, че днес трябва да бъдат изчистени всички въпроси във връзка със секторните политики. Твърди, че програмата на ГЕРБ-СДС е по-добрата от двете. 

"Аз мисля, че и днешният ден трябва да се използва, за да видим програмите. Ние ще наложим нашата върху тях, аз мисля, че тя е по-добра – по-конкретна, по-разписана, с всички сектори в нея.

Ще има среща по цялата програма. Аз пращам хората, които са я писали. Те няма да си говорят по час, два, три. Там ясно се знае за образование толкова пари, за иновации, толкова за наука", каза още той.

Той обясни, че разговорите по секторни политики са трябвали да започнат днес в 10 часа, но от ПП-ДБ са обяснили, че не са готови. 

"Ние сме искрени, коректни и точни. Днес в 10 часа трябваше да почнем, но те не са готови. Нашите депутати отидоха да ги поканят. Те казаха, че не са готови и затова следобед. Ние искаме да изчистим програмата", обясни лидерът на ГЕРБ.