Това, което се случва с енергетиката в България, е национално предателство!",  заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов, предаде репортер на "Фокус".

"Докладът за "Боташ" е готов, сега всички са убедени, че това е един срамен и заробващ договор за България. В момента 486 хил. евро плащаме всички ние, независимо дали ползваме, или не ползваме тази газ, която идва чрез "Боташ". Едно пълно безобразие, което се е случило по време на служебния кабинет. И продължаващо и в момента. Този договор е подписан тогава по най-бързия начин и не е съгласуван с Министерски съвет - само 8 министри са го подписали, това прави този акт делегитимен", обясни Гуцанов. 

"Тогавашния служебен министър - Росен Христов е подписал този договор, без да има право, защото той трябва да бъде подписан от директора на "Булгаргаз", а не от министъра, а той е подписан предварително от министъра. Това буди въпроси защо това нещо е направено? Много трудно може да бъде развален този договор, защото е за 2 милиарда и 200 милиона и не виждам как Турция ще се съгласи просто ей така да бъде развален. Трябва да бъдат подобрени условията по този договор. Затова заключенията на Комисията са договорът да замине за Прокуратурата и ДАНС", каза депутатът от БСП.