"След този български "Уотъргейт" с изтеклия запис от заседанието на Националния съвет на ПП, трябва незабавно да се прекрати съществуването на това Народно събрание".

Това написа депутатът от БСП Борислав Гуцанов във Facebook по повод разпространения запис от Радостин Василев.

"Ако сме сериозна държава, част от тези хора, чиито гласове се чуват, трябва да бъдат подведени под отговорност за национално предателство и застрашаване на националната сигурност", пише още Гуцанов.

Ето и останалата част от позицията му:

"И не сега да ходят по студията на телевизиите и да се обясняват, че имало сценарий, който целял да не се случи редовно правителство. Не има или няма сценарий е важно. Важно е какво тези хора говорят на официално заседание на националния си съвет. Защото това, което аз чух, е пълно лицемерие и предателство към хората, които гласуваха за тази партийка, създадена под юмрука на президента уж да събори модела "Борисов“ и да подведе под отговорност хора от управлението на ГЕРБ заради милиардните кражби в последните 12 години управление. И вместо това, те кроят схема да "тупат топката“ 6 месеца, за да падне главния прокурор и Борисов да не бъде подведен под отговорност и така "изпран“ да се яви на нови избори. Да не говорим за съгласувателния режим на началниците на служби с "посолството“. Това е не просто предателство, това е държавен преврат и погазване на националната сигурност на страната ни. Затова ние от БСП напуснахме заседанието на парламента преди гледането на закон, входиран в деловодството 5 минути преди да влезе в пленарна зала. Ние първи поискахме отстраняването на Иван Гешев, но не и през "изпирането“ на Борисов и липсата на търсене на отговорност от Петков и компания за доставките за газ. Всички тези хора трябва на секундата да напуснат Народното събрание, защото в момента сме свидетели на реален парламентарен преврат и пълно пренебрегване на волята на народа".