"Няма начин да подкрепим и първия, и втория мандат, това е пределно ясно, това е решение на Националния съвет. По работата на Народното събрание трябва да има диалог между политическите партии. Надявам се, че няма да се отиде на нови избори и ще се намери решение", заяви в ефира на БНТ Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на "БСП за България".

По думите му БСП продължава да бъде фактор в политиката.

"Има такъв народ са на една от крачка от добрите отношения, от партньорски, коалиционни отношения. Не изключвам възможността ИТН да подходят по друг път в тези двата мандата", допълни Борислав Гуцанов.

Той отрече да е имало преврат в БСП. "Ако има преврат, както се твърди, излиза, че оставката на Корнелия Нинова е била проформа. Какъв преврат може да има, когато тя сама си е подала оставката?", попита Гуцанов.

Борислав Гуцанов поясни, че е необходимо обединение в партията, но и извън нея с други леви формации.

"Студената война между БСП и президентската институция не донесе позитиви, тя трябва да бъде размразена. Политиката на замразяване на отношенията с Радев беше една от най-грубите грешки на БСП. Имаше действия от определени социалисти, които не бяха правилни", каза още Гуцанов.