Очевидно има нещо гнило, след като такава истерия предизвиква у ПП възвръщането на правото ни като граждани да гласуваме с хартия, за да има честни избори. Това каза в предаването "Това е България" на Радио "Фокус"- Пловдив доц. Борислав Цеков, основател на Института за модерна политика.  Тази истерия е самоизобличение, твърди той. "Очевидно тези хора правят нещо с машините. Нещо са правели, защото от парламентарната трибуна бяха издадени улики - протоколи, в които има разминавания с конкретен модел по няколко гласа в полза на ПП и ДБ. Има основание това да се разследва", каза Цеков. Според него, едни партии са спрели своя електорален срив по този начин, като подменят вота. Вероятно те са щели да имат далеч по-лош резултат и по-малка парламентарна група. Очевидно ГЕРБ би имал по-високи резултати, ако такива манипулации се докажат и това вече окончателно срива доверието в машинното гласуване", смята Цеков. 

"Няма по-висша форма на политическа корупция и злоупотреба с власт от фалшификацията на вота", каза още Борислав Цеков.

Рухна тази фалшиво наслагвана чрез пропаганда конструкция – партии на промяната и партии на статуквото. И сега имаме нова парламентарна конфигурация, посочи още Цеков.

"Аз се надявам, че системните партии ще вземат своя връх и ще поемат своята отговорност, те имат мнозинство и ще сформират мнозинство, и ще се прекратят всички тези експерименти на некомпетентността, на шуробаджанащината и на гранд корупцията, които гледаме през последните две години", каза още Борислав Цеков.

Като системни партии той посочи ГЕРБ, БСП и ДПС, и от части ДБ.

Цоня СЪБЧЕВА