"Голямата част от партиите вече се явяват за 3 път на избори в рамките на 2 години. Може би донякъде изненадата, която виждаме, е, че в БСП се предлагат на 6 места да има, в смисъл 6 души да водят две листи, другите има някъде по 3 има в ДПС, в ГЕРБ има две, в "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“ също има три". Това каза в обзора на деня "Това е България" на Радио "Фокус" Борислав Ангелов, политолог в отговор на въпроса, има ли изненада в листите?

"Това е една практика, която се използва много отдавна, тя си има и традиции в българското общество. Не знам дали знаят и нашите слушатели, но на времето Стамболов на избори се е явявал близо в 2/3 от всичките листи е бил в тях е присъствал, и след това се е отказвал и се явявал само от едно място. Това е номер, който се практикува", каза Ангелов.

"Това се нарича приливане на авторитет, да повдигнеш и резултата на партията. И да направиш така, че ти да увеличиш общия сбор на гласовете, които са прави като цялостно за формацията, за нейната национална листа. Това не е нещо ново", добави той.

"В последните особено две години 5 пъти да ходим на изборите. Някой смята ли как партиите могат да извеждат непрекъснато нови лица, защото много мои колеги казват "Необходими са нови лица“?

"Tолкова много хора ли има подготвени за голямата политика? Самите организатори, самите журналисти, хората не могат да ги запомнят тези имена. Ние в момента е много важно за тези избори да имаме вариант, такъв резултат да се получи, че да може да се направи редовно правителство", каза в заключение Борислав Ангелов.

Цоня СЪБЧЕВА