Заради поредното драстично увеличение на цените на такситата в София, независимият общински съветник Борис Бонев предложи незабавно връщане на нощния градски транспорт, който е спрян, съобщиха от "Спаси София". Ето какво написаха от "Спаси София" във Facebook:

"Цените на такситата се повишават с 15% от началото на следващата година! Така разходите на хората, на които им се налага да пътуват през нощта значително ще нараснат - и ще трябва да ползват или личен автомобил, или скъпи таксита.

Затова Борис Бонев още днес внесе извънреден доклад за възстановяване на нощния градски транспорт като евтина, безопасна и редовна алтернатива. Това е логична и правилна стъпка, предвид, че услугата дори е включена в цената на годишната карта.

Преди години над 30 000 души се подписаха за нощен транспорт. Време е отново да кажем "ДА" на нощния транспорт! Отделно нашият транспортен екип изпрати искане до Центъра за градска мобилност за промяна на последните курсове на основни линии на дневния транспорт. Недопустимо е по ключови направления хората да не могат да разчитат на градски транспорт след 22:30 часа. София е голям град, който живее 24/7 и Столична община е длъжна да осигурява алтернатива с градски транспорт през цялото време".

Припомнаме, че днес Столичният общински съвет взе решение да бъдат повишени цените на таксиметровите услуги с още 15%. Това е второ увеличение за по-малко от година, като през месец ноември 2021 г. отново общинският съвет увеличи цените с 36%.