Аз в подбора на кадрите за кабинет на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“ участие не взимам. Защо не съм включен може да отговори някой, който е съставял кабинета и това е ръководството на "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“. Това каза в предаването "България, Европа и светът“ на "Фокус“ бившият вътрешен министър Бойко Рашков.

На въпрос на водещата чувства ли се пренебрегнат, Рашков беше категоричен: "Не, разбира се. Това е решение на ръководството на двете партии, които са в коалиция. Оттам нататък не виждам смисъл от какъвто и да е коментар. Това е политическо решение. Някой може да се чувства засегнат, друг – не. Аз не съм от засегнатите“.

Според политика, Бойко Борисов разиграва останалите политически сили. "Ще повторя – той губи ценно политическо време, защото действително България е под ударите на няколко кризи, едната от които е политическа. Не може онзи ден от ГЕРБ да искат да се прави управленска програма, а днес да излезе от залата и на пресконференция пред вашите колеги каза, че представеният кабинет от ПП-ДБ не му харесва, защото Василев бил вътре. А пък преди няколко дни каза, че е съгласен Василев да бъде министър на финансите. България не трябва да има такива политици, които сутрин казват едно, а на обяд и вечер – съвършено различни неща, защото това означава, че такива политици не са предвидими за нас като народ и не трябва да бъдат в управлението на страната.“