Твърденията на Борисов са абсолютна лъжа и тя е много нагла. Това коментира пред bTV депутатът от "Продължаваме промяната“ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков.

По думите му сега оградата не може да изпълнява функциите си и да спре нахлуването на мигранти. Той нарече и твърденията на Бойко Борисов лъжа.

"Аз представих документи, достъпни от МВР като статистически данни, от които е повече от ясно, че и тогава, когато той е бил министър-председател, мигрантският натиск не е спирал“, добави той.

Според Рашков няма държава, която да има външни граници на ЕС и през територията й да не преминават мигранти.

"Бойко Борисов е единственият министър-председател, който твърди, че по негово време не е имало мигрантски натиск. Пак ще повторя, това е абсолютна лъжа и тя е много нагла. Ако по времето на Борисов е нямало мигрантски натиск, щяха ли да започнат да правят това гранично предпазно съоръжение?", коментира Рашков.

Той повдигна и темата със средствата за оградата.

"Средствата, които бяха отпуснати за по времето на управлението на Борисов на областните управи не бяха използвани по предназначение, да могат да се възстановяват онези участъци от оградното съоръжение, които бяха разрушени, премахнати и т.н. Едва миналата година ние предложихме, тези участъци да се вземат от областните управи, да преминат към МВР и да бъдат под непрекъснатото наблюдение на граничната полиция   ", каза още Рашков.

Според него виждаме преградно съоръжение, което се поправя с "подръчни средства“.

"Това е нещо като преградно съоръжение, което не може да изпълни своята функция. То се поправя с подръчни материали и средства, тъй като е така направено, а не както в Турция в момента, може би вече са стигнали 100 км в изграждането на такова съоръжение. То обаче е от железобетон, както в Гърция, където по границата им също има много солидно“, добави още той.