Ще се явя в прокуратурата, когато Бойко Борисов каже коя е Мата Хари, откъде са кюлчетата и пачките с евро и свързано ли е строителството на къщата в Барселона с него самия и с международна схема за пране на пари, както му е написала испанската полиция, докато е бил министър на вътрешните работи. Това каза на брифинг пред журналисти депутатът от "Продължаваме промяната“ Бойко Рашков, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Ние кога ще разберем как са попаднали няколко кюлчета злато и няколко пачки евро в купюри от 500 в нощното шкафче на Борисов в държавната резиденция? Дали е изяснен първо този въпрос, от преди няколко години стои и цялата общественост не знае“, попита Рашков.

"Второ, освен тези няколко милиона, които просто така небрежно са попаднали в нощното шкафче на бившия премиер, ние в крайна сметка ще разберем ли как е построена къщата в Барселона, с какви средства, той има ли участие в това строителство и дали действително строителството на тази къща е свързана с международна схема за пране на пари както ми написа испанската полиция докато бях министър на вътрешните работи“, заяви Рашков и допълни: 

"Тогава, когато се изясни пред цялото общество тези въпроси, включително и нещо друго, което стои – да се попита Васил Божков в Дубай, може да се разпита чрез видеоконференция, могат да го разпитат и там на място властите, могат да поискат разрешение прокурор да отиде на място и да го попита дали той ще потвърди, че е осигурявал милиони средства на бившия министър председател, на неговия финансов министър и на неговото пресаташе, или не, както заявяваше самият Божков по телевизията, аз съм го гледал. И когато се изяснят тези неща във времето по-напред, отколкото моите изказвания пред вашите колежки в една телевизия, мисля че тогава ще е справедливо да ме чакат тук с една призовка, за да ме питат аз откъде знам нещо за АМ "Хемус“, при положение, че всички факти за АМ "Хемус“ ги знаят тук народните представители Нанков – бивш министър на регионалното развитие, народната представителка Петя Аврамова – бивш министър на регионалното развитие, и редица други още високопоставени служители, включително много близки до управлението на Борисов, строителни фирми, около 15, които получиха 1 милиард и 200 милиона авансово без да имаме в момента автомагистрала "Хемус“. Тези въпроси са наред да се изяснят, това което ние започнахме като разследване в МВР и от 1 обвиняем станаха 9. След като се изяснят всички въпроси около ръководството на ГЕРБ , с главата на ГЕРБ, тогава прокуратурата в България има моралното право да търси един народен представител, който очевидно им е доста неудобен."

Моите данни, които аз казах пред ваша колежка, ги има в досъдебното производство, обясни още депутатът. "Да бъде така любезен този нов прокурор, който не познава това досъдебно производство, доколкото съм разбрал Денков се казва, да прочете, да попита неговия колега, какво съм казал, когато съм бил в градска прокуратура по същия повод. Аз не мога да кажа нещо повече. Очевидно Борисов чрез Гешев се опитва да разбере какво знам аз и което биха могли да изложат в делото срещу мен, което води ГЕРБ в Софийски градски съд, което е насрочено за следващата година януари-февруари."