Не се разпознавам в съобщението на Софийската градска прокуратура (СГП), каза пред bTV Бойко Рашков по повод информацията до медиите, че СГП проверява за евентуално извършено престъпление бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от 48-ия парламент.

В съобщението от днес не се посочва име, а на описанието отговарят трима депутати – Рашков от "Продължаваме промяната“, Младен Маринов и Христо Терзийски от ГЕРБ.

"Не знам и не съм извършвал каквото и да е престъпление, така че отговарям само на изискването да съм бивш вътрешен министър и народен представител от сегашния парламент", заяви депутатът от ПП.

По думите му работа на прокуратурата е да пледира в съдебната зала и нейни представители нямат право да говорят, преди да има стартирал наказателен процес.

"Тези колеги, лаская ги като ги наречем колеги, са забравили елементарни правни принципи и етични норми", допълни той.

Бойко Рашков е категоричен, че не са го търсили от прокуратурата за евентуално престъпления и за пореден път става въпрос за самосезиране по публикации в медия, но без доказателства.

"Това са измислици на българската прокуратура и е срам за тази прокуратура, която в момента функционира в демократични условия в нашата страна. Тази прокуратура не е за тези условия. Тази прокуратура е придобила чист политически облик, действа успоредно с една друга политическа партия, която се нарича ГЕРБ, и ползват услужливи медии, чрез които да прокарват своите злонамерени идеи", обобщи ситуацията бившият вътрешен министър.