Тук трябва да се обсъждат значими обществени промени, които са в интерес на българските граждани. Няма да питаме прокуратурата за неща, които тя не е длъжна да знае. В детайли не могат да се влиза за дела, защото не е редно. Тъй като не може да се влиза, не трябва главният прокурор да влиза нападателно срещу народните представители, кой какво може, кой какво знае и т.н. Държим на уважението на народните представители, тъй като това са представителите на народа тук. Това каза Бойко Рашков към главния прокурор Иван Гешев по време на обсъждане в правната парламентарна комисия на въпроси, свързани с дейността на прокуратурата по прилагане на закона, както и по актуални законодателни промени, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Преди две седмици изслушахме Христо Горзев, при изказването, на което той съобщи изключително важни обстоятелства. Част от изказванията се отнасят за влиянието на руските тайни служби не само в нашата страна, но и на други страни. За нашата страна са известни няколко случая по взривяване на складове от 2011 до съвсем скоро. Както и посегателство срещу българско гражданин, а именно Гебрев. Лицата, които са посещавали и Чехия, и България, и Великобритания. При нас обаче се остава с впечатление, че няма интерес към следството. Данните сочат, че е искано съдействие от нас, което е трябвало да окажеч на чешките служби, а аз просто не искам да повярвам, че ние сме дали на Интерпол неточни данни. В същото време ние получаваме от САЩ упреци, че главният прокурор е заплаха за ЕС и НАТО. Тогава, когато ние не искаме да защитим интересите на страна член на НАТО и ЕС, ние със сигурност заслужаваме упреци.

Ако може да ни кажете, че има такова производство, има ли перспективи, някого ще завършили ли, или е обречено за незавършване, смятате ли, че има заплаха за сигурността на страната", попита Рашков.