"В 47-ото Народно събрание също имахме инициатива за връщането на право за гласуване и с хартиена бюлетина. Въпреки всичко това е желанието на нашите избиратели. Ние не сме против машинното гласуване, а сме за това хората да имат избор. Към днешна дата се оказва, че се получават някои не много нормални положения с протоколите – защото хем е с машина вота, а при общия сбор след това не се получават резултатите. Както в хартиената бюлетина, така и в машинното гласуване ние виждаме съответни нередности. Изборните резултати могат да бъдат признати, когато всички си гледат работата в изборния процес.“ Това заяви народният представител от "БСП за България“ Бойко Клечков в ефира на BGonAIR.

Той определи думите на Кирил Петков да гласуват с хартиена бюлетина само възрастните хора като нередни и противоконституционни. "По-скоро колегите от ПП и ДБ използват в момента парламента, за да направят изборния ден непоносим. Цял ден се занимаваме само с това да приемем заглавието на един закон. Дано се намерят здрави сили в ПП и ДБ, за да могат професионално да вземат отношение по проблемите“, добави Клечков.

Според него хората с най-ниски доходи се нуждаят от подкрепа и то особено във времена като сегашните. "В 47-ото Народно събрание увеличението на минималната заплата, пенсиите и останалите социални мерки се случиха благодарение на БСП", категоричен е социалистът.

"Ако ни бъде връчен трети мандат – длъжни сме да опитаме да съставим правителство. Ние сме казали, че при мандат на “Български възход" бихме участвали в разговори. Обществото има нужда от една сериозна подкрепа и направата на бюджет, който да помогне в тези сложни времена“, завърши Бойко Клечков.