Правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това е заявил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Двамата са разговаряли по време на срещата на Европейската народна партия в Атина.

"ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост", пише Борисов в публикация в социалните мрежи, посветена на срещата с Урсула фон дер Лайен.

В разговор с председателя на ЕП Роберта Мецола Борисов е благодарил, че Европарламентът за пореден път е подкрепил България по пътя ѝ към Шенген.

"Подчертах, че е недопустимо пред страната ни да се поставят допълнителни политически условия, след като отдавна сме изпълнили всички критерии за членство", посочва още той.

На срещата в Атина лидерът на ГЕРБ е разговарял и с канцлера на Австрия Карл Нехамер за миграционните потоци и охраната на границите на ЕС.

"Темата за миграционните потоци към Европа е изключително тежка и намирането на работещи механизми за овладяването ѝ заслужава вниманието на всички държави-членки. Миграцията и опазването на външните граници на ЕС не са национален, а общ европейски въпрос", посочва Борисов.