Първи коментар направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след новината, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще управляват заедно, като премиерът ще бъде на ротационен принцип, предаде репортер на "Фокус".

"В последните няколко дни проведохме активно срещи с лидерите на ПП-ДБ. С тях започнахме отзад напред - те с 64 депутати не могат да направят правителство, Мария Габриел - със 116, не може да направи правителство. Следват - нови избори. Решихме да чуем какво казват ПП-ДБ. Разбрахме ги, че в първия мандат не могат да направят нищо с нас, защото са поели ангажимент към избирателите си. Не, че ние не сме. Целта зад всичко това е България и нейната геополитическа ориентация", посочи той.

"Продължихме разговорите с ПП-ДБ. Направихме голяма крачка назад, отстъпихме, не се инатихме, разбрахме ги. Мария отиде и върна мандата днес", допълни той.

"Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ. Да, принадлежеше ни да е наш премиер, но егото на Мария Габриел и моето, и вашето по-важно ли е от стабилно управление в следващите месеци", посочи още Борисов.