Тече срещата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. На нея присъстват лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Десислава Атанасова, Даниел Митов, Томислав Дончев и Румен Йончев. Кирил Петков, Асен Василев, акад. Николай Денков, Христо Иванов, ген. Атанас Атанасов и Владислав Пенев са представителите на ПП-ДБ, предаде репортер на "Фокус".

"Трябва да намерим начин за изход. При нови избори ще доведем ситуацията до същите преговори. Това заяви Бойко Борисов в началото на срещата с ПП-ДБ. Лидерът на ГЕРБ акцентира по темата за бюджета и бе категоричен, че политиците трябва да поемат ангажимент към приемането му. Той припомни приоритета на ГЕРБ по темата за 3% бюджетен дефицит.

“Благодарим за поканата. Както и в миналото НС, така и в това по темата за политики ние сме готови да говорим. Дефицитът от 3 процента е много важна цел, както и да не се вдигат данъците. Тази цел е възможна. Ние се отзовахме на тази среща, за да говорим по тези важни теми", заяви съпресдедателят на коалицията ПП-ДБ Кирил Петков.

“Имаме ясно решение от нашите избиратели и формации и то е, че ние не може да подкрепим правителство с първия мандат, но сме готови да говорим по тези политики, особено по темата с бюджета", поясни той.