ГЕРБ ще предложат контактни групи по ключови за страната теми. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в партийната централа, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Борисов посочи, че според социологическите агенции 80% от избирателите искат правителство. "Предлагам на лидерите на останалите партии да се дръпнем назад. Ранното ми пенсиониране се оказа неправилно", заяви той.

От думите му стана ясно, че от ГЕРБ ще излъчат контактни групи, които да преговарят с политическите сили за съставяне на правителство. 

"Ще предложим, така като беше през 90-те, контактна група, преговарящи екипи. Ще поканим хора, които са с безспорна репутация по най-важната тема - антипутиновата. Ще поканя Росен Плевнелиев, дано се отзове, както и Соломон Паси и те като модератори да проведат кръга от разговори между политическите партии", уточни бившият премиер. 

"Нито искам да съм министър, нито депутат нито премиер. Моята морална победа е върхът на това, което исках да се случи. ГЕРБ е първа политическа сила", обяви Борисов. 

Нели СТАВРЕВА