Ще използваме първия мандат и ще предложим правителство. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус“. Обръщам се към всички партии, избори през август без бюджет е катастрофа.

"Всеки отговорен политик, всеки, който взима заплата за тази работа, не може да остави парламента да работи един месец и нещо без да произведе нищо. Не може да остави следващите дни и месеци хаосът в държавата да продължи“, каза Борисов. 

"Ще предложим безспорен премиер, ще го направим утре в парламента пред лидерите на всички партии. И повярвайте ми, изборът е абсолютно за точния момент, верният момент, това което българите очакват", категоричен е Борисов. "А те очакват да се сложи ред в хаоса, очакват да заработят еврофондовете е ПВУ, очакват процедурите по Шенген, по eврозоната, очакват правосъдната реформа и приемането на законите, по които е поет ангажимент. Защото след политическия, след всякакъв хаос във всички системи се създаде, сега се създаде и в правосъдната система. Това не може да продължава", добав той.