Ще има лидерска среща с ПП-ДБ, когато имаме готовност за тази среща, каза Борисов пред журналисти, след като излезе от стаята на "Възраждане“, предаде репортер на "Фокус".  "Няма да сме на избори, ако ПП-ДБ подкрепят нас в първия мандат. Днес в 13.00 часа се събират пак работни групи по финанси и икономика. Нека използваме тези дни, лишени от чувството за величие всички, виждайки какво се случи днес в парламента, виждате, че все още омраза има, особено между другите партии. Това, което аз видях днес, ПП и ДБ могат да си говорят само с нас. И едно такова голямо мнозинство, имаме дни наред да продължим да работим по съдебна реформа, по правосъдие, по икономика.“

Сега сме след избори, всяка партия е спечелила, поела е ангажимент към своите избиратели, но винаги е завършвала, че ще работи за правителство, допълни Борисов. "Продължаваме търпеливо да действаме“.

Неслучайно оттам започнах – ние сме казали, че механизъм за контрол и разследване на който й да е, заемащ длъжността главен прокурор, за в бъдеще трябва да има, категоричен е Борисов.

Знам на какво мога да разчитам на "Възраждане"– ако има закони, които да бъдат подкрепени, знам тяхното мнение, обясни Борисов. "Обнадежден съм. Трябва да се изчерпат всички опции между първите две големи партии за съставяне на кабинет. Винаги това носи най-голямо спокойствие, сигурност и дължина на съществуването на едно правителство. Факт е, че направихме на 3 месеца ротационното председателство, показва, че всички имаме в главите си на заден план, че трябва да продължи дълго“.

По думите му президентът Радев би трябвало да има интерес България да е добре, да има редовно правителство и очаква той добросъвестно и добронамерено да се отнесе към въпроса за кабинет.

Стъпка по стъпка ще бъдат решени най-неотложните въпроси и вече са сформирани няколко комисии, каза той.