"Семейните предприятия са гръбнакът на германската икономика и винаги са били отличен пример за отношенията между държавата и бизнеса".

Коментарът е на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който проведе среща в парламента с проф. Райнер Кирхдьорфер, председател на Фондацията на семейните предприятия на Германия и член на Надзорния съвет на "Каолин", Роберт Линдеман-Берк, управляващ съдружник в "Кварцверке" и председател на Надзорния съвет на "Каолин" ЕАД и главния изпълнителен директор на "Каолин" д-р Волф Харлфингер.

В личния си профил във "Фейсбук" Борисов написа още":

"За мен беше удоволствие тази сутрин в парламента да посрещна проф. Райнер Кирхдьорфер, председател на Фондацията на семейните предприятия на Германия и член на Надзорния съвет на "Каолин", г-н Роберт Линдеман-Берк, управляващ съдружник в "Кварцверке" и председател на Надзорния съвет на "Каолин" ЕАД и главния изпълнителен директор на "Каолин" д-р Волф Харлфингер.

Благодарих на колегите, че са избрали да инвестират в България, да създават нови работни места, да подпомагат българските общини, да плащат данъците си у нас и освен всичко друго успешно да рекламират страната ни като отлична дестинация за инвестиции".