"Продължаваме промяната" си търсят повод да отидат на избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим. Това каза лидерът на парламентарната група "ГЕРБ-СДС" Бойко Борисов на извънредно заседание на партията, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

"Според мен "Продължаваме промяната" си търсят повод да излязат от парламента, да отидат на избори, защото апокалипсиса след тях е непоправим. Кирил и Асен го знаят това. Знаят го и "Демократична България", но се приели тактиката на мълчанието. Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем. Ние няма да се откажем и от машинното гласуване", каза Борисов.

Лидерът на ПГ на "ГЕРБ-СДС" заяви, че от партията няма да се откажат нито от хартиената бюлетина, нито от машинното гласуване. 

"Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем. Ние няма да се откажем и от машинното гласуване. Още преди седмица казах да въведем същите машини, каквито са в САЩ, Великобритания, Австралия", обясни той.

Той обясни, че никой не е отнел правото на глас на българите в чужбина и че те все могат да гласуват. 

"Вчера, след като разговаряхме с Изпълнителната комисия, ние ясно декларирахме, че ако един ден влезе в зала този изборен кодекс, ГЕРБ-СДС ще оттегли оставането на Обществения съвет, оставането на район "Чужбина", защото, ако сега някой си направи труда да провери какво означава район "Чужбина", ще разбере, че то не означава нищо, но вчера беше промотирано като все едно забраняваме на българите в чужбина да гласуват. Няма такова нищо, това е лъжа. Могат да гласуват", бе категоричен той.