Тези резултати от изборите трябва да накарат всички да се смирят, както сме се смирили и ние. Това каза пред журналисти в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Хората вече са уморени, уплашени.Войната в Украйна е все по-жестока и все по-страшна. Ние се нуждаем не само от правителство и парламент. Затова предложихме неутрални хора. Ясно е, че не се харесваме. Всяка партия излиза и на своите избиратели предлага програмата си и след това управлява", коментира лидерът на ГЕРБ.

"С голямо уважение се отнасяме към "Възраждане". И много по-лесно би се работило с тях. Проблемът там е идеологически, защото няма на какво да стъпим... Български възход и Стефан Янев са се заявили. Само че математически без "Възраждане" не можем да направим правителство. Затова и тези неутрални хора - Плевнелиев, Мони Паси ги избрахме, за можем да подпишем един документ за честни политики, по които можем да намерим единомислие и да прекараме държавата през кризата", отбеляза той.

Борисов бе категоричен: "Машините са пипани 100%. Аз се надявам ЦИК днес да ме опровергае и да разреши на компютърните специалисти от всяка партия да отидат и да видят какво става със софтуера, когато имаш код. Нека отворят и да погледнат, за да нямаме тези съмнения. 70 000 да отидат до урните само и само за да натиснат копчето: "Не"... 70 000!".

"Прокуратурата не е инструмент да ни сдобрява с политическите партии. Тя си има своя работа. Нека отворят и да кажат дали е така или не е - 70 000 души са си зарязали почивката и отишли само и само да кажат "Не". Нека ни опровергаят", заяви той.

Бойко Борисов изтъкна, че контактната група с Плевнелиев и Паси е готова на разговори с ПП: "Грешката на всички е, че отново почват да  говорят предизборно. А изборите са състезание, което като свърши и народът се произнесе, партиите трябва да намерят начин да управляват. Ако се произведат нови избори, какво? Пак същото ще се получи. Само че народът ще бъде много зле. Затова ние им казваме - поставете си условията на тази контактна група и през нея да преговаряме. Аз в ГЕРБ дори не мога да намеря хора, които да преговарят. Защото ги мразят. Делян Добрев ми казва - ще си отрежа ръката, ако трябва да отида да преговарям".