Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прие в Народното събрание депутати от парламента на Австрия и отсече: австрийският бизнес беше един от най-големите защитници на страната ни за присъединяването ни към Шенген.

"Фокус" публикува поста на Борисов в социалната мрежа "Фейсбук" без редакторската намеса. 

"Радвам се, че имах възможността да се срещна с представители на австрийския парламент от Групата за приятелство с България. Споделих с колегите от Австрия, че нашите държави имат близко и ползотворно сътрудничество в редица области, а именно австрийският бизнес беше един от най-големите защитници на страната ни за присъединяването ни към Шенген.

Подчертах, че нашата позиция спрямо военната и военнотехническата помощ за Украйна остава непроменена, въпреки сложната вътрешнополитическа ситуация у нас. В този смисъл откроих и ролята на националните парламенти в процеса на справяне с глобалните предизвикателства. Благодарение на Народното събрание, България направи сериозни инвестиции не само в своята отбранителна политика, но и в сигурността на целия регион, отговаряйки и на изискванията на НАТО за отделяне на 2% от БВП за отбрана", написа Борисов.