"Всички заклинания, че не може да се направи едно или друго правителство - допълнително влошават кризата, допълнително изправят страната пред непоправими последствия". Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на изявление, излъчево на живо в профила му във Фейсбук, предава "Фокус". По думите му ако няма редовно правителство, не може да има и бюджет.

"Ние покачихме резултата си, но нищо стабилно не може да се изпълни без да има национално съгласие и то с партии, които изповядват нашата идеология - в подкрепа на Украйна, намаляване на инфлацията, създаване на условия за бизнес... ", каза той.

Борисов даде прогноза за бъдеще с малко инвестиции, огромни проблеми при земеделието и "в поне 10 бранша, защото са дошли да искат подкрепа", несигурни финанси, които биха могли да станат още по-несигурни ако няма редовно правителство.

"Трябва да проявим разум, съгласие и търпимост. Единственото стабилно и дългосрочно правителство е между двете големи коалиции. По същество, ние имаме еднакви виждания на 99% в програмите си", заяви още лидерът на ГЕРБ.