Кое нещо може да ни убеди Рая Назарян да не е нашето предложение за председател на парламента? Надявам се всички да бъдат отговорни. Ако не бъде избран председател на парламента - ще настъпи конституционна криза, и на избори няма да можем да идем. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус".

"Поне с ПП-ДБ може да изберем председател на Народното събрание. Ние сме на избори. Въпросът е чисто технологичен да изберем председател, за да ни изпрати на избори", каза още той.

"За втори път Христо Иванов ми прави този номер. За втори път ме кара да променяме Конституцията, подкрепям всичко, което прави и в следващия момент дезертира, скрива се, заминава си за Брюксел и ме оставя да се оправям сам в кашата. Нито е честно, нито е почтено да се скриваш в такъв момент", категоричен бе Борисов.

"Ние сме на избори. Въпросът е чисто технологичен - да изберем председател на парламента, който да ни прати на избори. Сега и това не можем да направим", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Вместо да подпомогне процеса да не влизаме в криза и да каже: "Да, ние загубихме, но ако можем, с нещо ще помагаме", остана в опозиция в гласуването, а се нарече градивна опозиция, която ще помага на евроатлантическата ориентация на страната. Само че вчера той се нареди заедно с БСП, "Възраждане" и "Величие", гласувайки срещу евроатлантическата ни ориентация", коментира Борисов бившия си партньор Кирил Петков.