"Ако Петков и Пеевски направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, предаде репортер на "Фокус".

"Не давам оценка на казанато от акад. Денков. Но помня, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият, той се сгуши в Пеевски", допълни той. 

По думите му след като е отишъл с Мария Габриел при президента, една седмица по-късно Рая Назарян, е показала подписаното от тях споразумение. "След това водихме преговори, в които за 4 министри имаше спор от наша страна – Йоловски, Василев, Тагарев и Радев. Вчера показах на Лорер СМС от Асен Василев, в който ми каза, че е на линия да говорим. Той дойде. Пред мен стоеше листа с министрите. Дебело подчертах, че Асен Василев остава. Собственоръчно на мястото на Христо Гаджев написах Тагарев, на мястото на Жечо Станков написах Румен Радев. Ако отговорът за това правителство е "да", как ще се разправям с ГЕРБ е моя работа. Казаха, че искат Калин Стоянов да бъде махнат. След това имаше две срещи на Габриел с Денков, на които казахме, че не отстъпваме нито за Ивелина Дундакова, нито за Румяна Бачварова. Заради един министър отидохме на избори", подерта Борисов. 

Той посочи, че е подкрепял 9 месеца това, което е предлагал Христо Иванов и му имал доверие. "Той каза, че иска да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските семейства изисква да водиш и такава политика", каза още Борисов.